Visita a l'Estació de Camp de Can Catà

Data de l'activitat: 
dissabte, 26 maig 2018 - 10:00am
Imatge de Xevi Colomé

Lloc: estació de camp de Can Catà, Cerdanyola del Vallés
Data: dissabte 26 de maig de 2018
Hora: de 10 a 13:30 h

Adreçat: Tots els públics. Per a les famílies, edat recomanada dels nens a partir de 7 anys. Caldrà caminar una mica per terreny bàsicament pla. Aconsellable portar un petit esmorzar i aigua

Organitza: Associació d'Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Joan Carles Senar)

Telf. de contacte: 616737695 (J. C. Senar)

Correu electrònicjcsenar@bcn.cat i amicsmcnb@gmail.com

Preu: gratuït pels socis i sòcies de l'AAMCNB. No socis/sòcies: 2 € per persona (es pagarà el mateix dia a l'inici de l'activitat).

Places: número de places limitades a 25 persones. Cal incriure's prèviament: per correu electrònic a amicsmcnb@gmail.com

Per a més informació consulteu l'agenda del Museu i www.amicsnat.cat

___________________________________________________________________________________________________________________

Visitarem l’àrea d’estudi del Museu a Can Catà, una finca que es troba al vessant Nord de la serra de Collserola que mira a Cerdanyola. Una zona ocupada per pinedes de pi blanc i un bosc mix d’alzines i roures cerrioides al fons de dues valls.

L’estació de camp és utilitzada pels departaments del Museu per a realitzar tasques d’investigació, com els estudis de les comunitats d’aranyes, de formigues i de cargols, o l’estructura de vegetació. Però les espècies principals d’estudi són la mallerenga carbonera i la mallerenga blava (hi ha distribuïdes 200 caixes niu en 80 hectàrees). Tots aquests estudis serveixen per obtenir una visió més integradora del nostre ecosistema mediterrani.

Coneixerem les instal·lacions, els programes i les metodologies de recerca de la mà de Joan Carles Senar, cap de recerca del Museu.

Més informació sobre l’estació de camp del Museu a Can Catà la podeu trobar a: https://museuciencies.cat/area-cientifica/linies-de-recerca/estacions-de-camp-i-intallacions-de-recerca/

Podeu veure un vídeo sobre Can Catà, la Font Vella i la Font Nova a: https://www.youtube.com/watch?v=jVxsHnnVtLw

Observacions

Es tracta d’una activitat de camp. Tingueu en compte les condicions climatològiques i porteu l’equipament adequat (roba discreta, impermeable, aigua, calçat còmode, barret, protector solar). També la llibreta de camp, guies i els instruments (càmera, binocles,...) que considereu adequats.

L’itinerari té un nivell baix de dificultat.

Porteu esmorzar i aigua. Ens aturarem a fer un ganyip a la Font Nova.

 

Documents adjunts: