Convocatòria de naturalistes voluntaris per inventariar la biodiversitat al Turó de l’Enric

Data de l'activitat: 
dissabte, 20 maig 2017 - 4:45pm
Foto de Salvem el turó de l'Enric

Foto: col·lectiu Salvem el Turó

Data: 20, 21 de maig
Lloc: torrent de la Font i el turó de l’Enric
Organitza: col·lectiu "Salvem el turó de l’Enric"

Durant el cap de setmana de 20 (vespre) i 21 (matí) de maig es projecta obtenir un inventari de la biodiversitat del torrent de la Font i el turó de l’Enric (Badalona), de caire ciutadà i participatiu, per tal de conèixer millor l’interès de conservació i maduresa dels hàbitats del turó i estimular l’atenció activa dels ciutadans sobre la natura.

Per dur a terme aquesta activitat calen naturalistes, amateurs i professionals, amb habilitats per identificar amb rigor elements de flora o fauna, que recol·lectin i comparteixin observacions de diversitat natural d’aquest espai i durant aquesta jornada. També serà necessari el treball voluntari de reunir i validar les dades i/o imatges aconseguides  per ser utilitzades amb objectius científics, tècnics o educatius.

Si esteu interessats en participar-hi, envieu un correu a amicsmcnb@gmail.com tot indicant-nos disponibilitats i àmbit biològic d’expertesa.

El torrent de la Font i el turó de l’Enric conformen un dels espais verds més rellevants dins la trama urbana del municipi de Badalona. El turó de l'Enric se situa al capdamunt del torrent de la Font i és dels pocs turons dins el teixit urbà de la ciutat que no han estat urbanitzats. Formen una unitat que representa la principal zona verda dels barris de la Morera i Bufalà (14,6 ha), i un espai de connexió amb la resta de grans parcs de la ciutat i amb la Serralada de Marina a través de la ronda verda que envolta el continu urbà de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.

Podeu consultar l’informe “Importància socioambiental del turó de l'Enric i del torrent de la Font" (Barcelona Regional i CREAF) que planteja una primera caracterització dels valors ambientals i socials d’aquest espai intersticial i de marge, no per això menys singular o interessant.

Aquesta iniciativa és promoguda pel Col·lectiu Salvem el turó de l’Enric i des de l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona hi donem suport.